TRAGE

Mergi înapoi

Să fii însărcinată este un moment important în viața ta. Te pregătești să devii părinte și ești responsabil pentru viața care crește în burtica ta. Majoritatea femeilor se îndepărtează de activitățile considerate cu risc ridicat în timpul sarcinii.

Tatuajele se afla intr-o zonă gri atunci când vine vorba de sarcina deoarece există o lipsă de cercetare pe această temă, neexistând o regulă clară cu privire la siguranța acestuia.

Femeie gravidă cu tatuaje
Femeie gravidă cu tatuaje

Riscuri asociate cu tatuarea în timpul sarcinii

Există unele riscuri cunoscute de a face un tatuaj, iar unele dintre aceste riscuri pot provoca complicații majore la femeile însărcinate. Ar trebui să fii conștienta de aceste riscuri înainte de a decide să iti faci un tatuaj în timpul sarcinii.

Infecţie

Unul dintre principalele riscuri de a fi tatuat este șansa unei infecții. Dacă artistul tău tatuator folosește ace contaminate sau murdare, ai putea fi expusă riscului de a face infecții transmise prin sânge, cum ar fi hepatita B. O mamă cu hepatită B poate transmite cu ușurință infecția copilului ei la naștere. Bebelușii cu hepatită B au șanse de 90% de a dezvolta o infecție pe tot parcursul vieții și unul din patru dintre ei va muri din cauza complicațiilor de sănătate cauzate de infecție dacă nu este tratată.

Alte infecții transmise prin sânge, cum ar fi hepatita C și virusul imunodeficienței umane (HIV), pot fi, de asemenea, contractate din ace de tatuaj sterile. Există o șansă de 6% ca o mamă cu hepatită C să transmită infecția copilului ei. Fără tratament, șansa ca o mamă cu HIV să transmită infecția copilului ei poate varia de la 15% la 45%.

Tușuri toxice pentru tatuaje

Chiar dacă în medie acul de tatuaj este înfipt doar 2-3 mm în piele, unele tusuri pentru tatuaje conțin metale grele precum mercur, arsen și plumb.

Aceste ingrediente pot reprezenta o amenințare pentru bebelusul tău în curs de dezvoltare, în special în primul trimestru, când organele principale se dezvoltă. Expunerea la metale grele poate afecta dezvoltarea creierului bebelușului. De asemenea, iti pot crește șansele de a avea un avort spontan.

Întreabă salonul dacă folosește tuș 100% natural, fără metale grele!

Ryan Ashley

Modificări ale pielii cand ești gravidă

Când ești însărcinată, corpul tău crește și se schimbă constant pentru a găzdui bebelusul înăuntru. În funcție de locul în care îți faci un tatuaj, cerneala ta poate să nu arate la fel după ce ai născut și corpul tău s-a vindecat.

Pielea ta se poate schimba și în alte moduri. Melasma sau întunecarea temporară a pielii și sensibilitatea crescută a pielii sunt frecvente cand esti gravida și pot afecta modul în care arată tatuajul sau modul în care reacționezi la tatuaj.

Dacă încă ai întrebări, ne poți contacta și te vom ajuta cu informațiile necesare 😊

Sau poți accesa acest link.