TRAGE

Mergi înapoi

Majoritatea tatuajelor au o poveste. Artistul poate crea un omagiu emoționant unei persoane dragi sau poate ilustra o glumă interioară pe care o ai cu prietenii tăi, dar nu este obligatoriu ca tatuajul să aibă o semnificație.

Ceea ce este important este să pleci mulțumit de arta care este permanent pe pielea ta. Și dacă este prima sau a cincea oară, acest sentiment nu este niciodată o garanție atunci când te gândești la un nou tatuaj.

Dar există pași pe care îi poți lua pentru a te asigura că pleci iubindu-ți noul tatuaj. Am adunat tot ce trebuie să știți pentru a îți face experiența cât mai plăcută, nedureroasă și fără regrete.

Ce trebuie să ști înainte să mergi la salonul de tatuaje

Mai presus de orice, trebuie să știi ce tatuaj vrei. Vrei tatuaj floral? Un portret? Linework abstract? Sau poate vrei doar un scris simplu?

Procesul de tatuare pe antebraț
Poză în timpul procesului de tatuare

Este important să ști ideea de bază înainte de a stabili o consultație - cu excepția cazului în care veniți pentru scris, ceea ce de multe ori necesită doar să alegi un font. În timpul consultării, artistul poate elabora detaliile mai fine. Poți arăta orice imagini ca inspirație, să alegi locația și să afli prețul.

În funcție de timpul pe care îl are disponibil, artistul poate crea o machetă a tatuajului tău pe loc sau câteva zile mai târziu, dar în cele din urmă, rezultatele finale vor depinde de mai mulți factori:

→ cât de mult din corpul tău vrei să-l dedici artei

→ cât de fezabilă este plasarea tatuajului

→ cât timp vrei să petreci cu artistul

Iată mai multe despre ceea ce ar trebui să iei în considerare:

Stiluri de tatuaje

Odată ce te-ai hotărât ce vrei să-ți fie tatuat, trebuie să-ți dai seama cum vrei să arate. Există o mulțime de stiluri diferite de tatuaj și vei dori să mergi la un artist tatuator care este priceput în aspectul pe care îl urmărești.

Unele dintre cele mai populare stiluri includ:

Tradițional american: Caracterizat prin contururi curate, negre și paleta de culori primare, acest stil prezintă de obicei cranii și trandafiri.

Japonez tradițional: Inspirat de opera de artă tradițională japoneză, liniile curate și umbrirea minimă ale acestui stil sunt adesea folosite pentru a crea tigri, pești koi și flori.

Realism: Scopul acestui stil este de a recrea subiecte folosind umbre și contrast, așa cum apar în viața reală.

Ilustrativ: Combinând aspecte ale tatuajului tradițional și realism, acest stil este despre contururi îndrăznețe și saturație intensă a culorilor.

Neo-tradițional: O interpretare modernizată a imaginilor tradiționale americane, acest stil se bazează în mare măsură pe umbre și culoare pentru a crea portrete realiste.

Minimalism sau geometric: Cu accent pe linii negre clare și spațiu negativ, acest stil este despre precizie. Rezultatele sunt adesea simple și simbolice.

Dar nu trebuie să fii familiarizat cu limbajul pentru a obține unul dintre aceste stiluri. Răsfoirea pe Instagram este incredibil de utilă, deoarece majoritatea artiștilor își postează munca pe propriul profil și într-un flux de hashtag. Dacă, de exemplu, ai decis că dorești un tatuaj al unei pisici, o căutare rapidă #cattattoo atrage peste 220.000 de rezultate.

Salvează imaginile care îți plac cel mai mult și arată-le artistului tău în timpul consultării. Ei le pot folosi ca inspirație pentru a crea o piesă unică în felul tău.

Dimensiune și locație

Vorbind despre estompare, contururile și formele pot părea clare și limpezi la început, dar în timp, acestea se pot estompa sau chiar blura. Totul depinde de dimensiunea și locația tatuajului tău. De aceea este important să te gândești unde dorești să te tatuezi și cât de vizibil dorești să fie.

Adesea, locația poate determina dimensiunea tatuajului.

Nu îți face griji dacă încă nu ști detaliile mai fine. Artistul tatuator te poate ajuta să cântărești avantajele și dezavantajele locației și dimensionării, precum și să stabilești așteptările cu privire la modul în care se va simți tatuarea efectivă.

Ce să cauți într-un salon de tatuaje

Procesul de tatuare pe coapsă
Poză în timpul procesului de tatuare

Dacă știi ce vrei, consideră că este un semn că ești gata să faci următorul pas: căutarea unui artist. Întreabă prietenii dacă știu un anumit salon de tatuaje sau intră pe Google sau Instagram.

Iată ce ar trebui să ții cont atunci când verifici saloanele de tatuaje:

1. Asigură-te că artistul tatuator și salonul de tatuaje au certificare profesională

Asigură-te că salonul de tatuaje și artistul tatuator de care ești interesat sunt certificați profesional. Licența salonului ar trebui să fie afișată vizibil și pe peretele salonului.

2. Fii atent la igienă

Cele mai multe saloane de tatuaje de renume miros a dezinfectant și au posturi de lucru și podele impecabile. Dacă miroase a șosete de gimnastică vechi de o lună, întoarce-te imediat și mergi la următorul loc de pe listă.

Presupunând că salonul de tatuaje trece inspecția ta vizuală, vei dori să vorbești cu potențialul tău artist despre practicile lor de tatuaj. Artiștilor tatuatori li se cere să folosească ace de unică folosință și cerneală pentru a evita contaminarea încrucișată. Acest lucru se aplică și mănușilor, bandajelor, lamelor de ras - orice ar putea folosi artistul tău trebuie să fie nou.

3. Evaluați amabilitatea salonului de tatuaje și întreabă dacă artistul  tatuator oferă consultații

Nu în ultimul rând, ține cont de profesionalismul și personalitatea generală a salonului de tatuaje și a artistului tatuator. Ești pe cale să ai încredere în cineva care va desena permanent o piesă de artă pe pielea ta și, pentru a face acest lucru, trebuie să fii confortabil cu artistul tatuator și cu munca lui.

Vrei ca artistul să fie la fel de entuziasmat ca tine, sau cel puțin să-ți înțeleagă pasiunea.

Dacă nu vă ințelegeți bine sau pur și simplu nu îți place vibe-ul general în salon, este mai mult decât în ​​regulă să treci la următorul. Asigură-te că îi mulțumești artistului pentru timpul acordat înainte de a ieși pe ușă.