TRAGE

Mergi înapoi

Tatuajele devin entități prețioase ale corpului nostru. Unicitatea și complexitatea lor reprezintă o parte din personalitatea noastră. Nu dorim să se schimbe, dar totuși un câștig de greutate ar putea face acest lucru.

Creșterea în greutate poate:

  • Întinde tatuajul
  • Distorsionează aspectul tatuajului
  • Nu faceți nimic din cele de mai sus (dacă aveți noroc)

Creșterea în greutate nu este niciodată distractivă, cu toate acestea, uneori este greu de evitat. Creșterea rapidă și extremă în greutate va afecta, din păcate, unele tatuaje în funcție de locația lor.

Este posibil să observați că tatuajul se întinde sau își schimbă forma. Cât de mult se schimbă depinde de tatuaj și zonă. Tatuajele mai mari tind să se schimbe destul de mult din cauza suprafeței mari pe care o acoperă.

Tatuajele cu modele complexe sau modele simetrice pot arăta cu ușurință efectele creșterii în greutate, deoarece acestea trebuie să fie foarte precise.

Tatuajele de tip sleeve, care acoperă întregul braț superior și uneori umărul, precum și brațul inferior, sunt foarte populare. Se pot observa unele modificări dacă decizi să faci mai mulți mușchi în zonă, de exemplu.

Nu te îngrijora prea mult dacă te-ai îngrășat doar câteva kilograme, întrucât pielea (și tatuajul) pot face față unei creșteri mici (și a micșorării) destul de bine.

Un alt lucru care urmează de obicei creșterea rapidă în greutate, sunt vergeturile. Vergeturile sunt practic modul în care organismul ne spune că pielea și-a atins limitele. Ele apar adesea ca linii albe sau roșii și pot rula atât pe orizontal cât și pe verticală. Dacă se întâmplă să faci vergeturi pe pielea din jurul tatuajului, ar putea strica designul.

Vergeturile ar putea rupe particulele de cerneală, ceea ce înseamnă că ai putea pierde părți din tatuaj. Poate fi reparat (parțial) prin tatuare peste vergeturi, dar amintește-ți că pielea deteriorată va fi mai sensibilă, deci poate fi ceva mai dureroasă.

Cum să minimizezi distorsiunea tatuajului după creșterea în greutate

Creșterea în greutate poate afecta un tatuaj mai mult decât pierderea în greutate, având efect asupra pielii, deoarece se luptă să țină pasul. Știu că nu este un lucru pe care îl putem controla întotdeauna, dar dacă crești în mod deliberat, trebuie să fie tratat cu grijă.

Grăbirea procesului nu va lăsa pielii suficient timp pentru a se întinde în mod natural și s-ar putea să ajungi la câteva vergeturi nedorite.

Hidratarea este, de asemenea, o parte esențială a sănătății pielii, dar starea pielii tale este crucială pentru a păstra un tatuaj cu aspect excelent. Îți sugerez să cumperi un hidratant bun, mai ales dacă ai un tatuaj într-o zonă care ar putea vedea schimbări drastice.